Vanliga frågor och svar

Hur lång är leveranstiden?

Plastskyltar gravyr, namnskyltar gravyr, träskyltar: 3-5 vardagar.
Plastskyltar gravyr, namnskyltar gravyr, träskyltar express: 2-3 vardagar.
Aluminiumskyltar, plastskyltar färgtryck, akrylskyltar, dekaler, mässingsskyltar, namnskyltar färgtryck, rollups, banderoller och magnetskyltar: 3-7 vardagar.
Vinyltext: 2-4 vardagar.

Vilka är maxmåtten på de olika skyltarna?

295 x 295 mm för plastskyltar (gravyr).
1000 x 1000 mm för plastskyltar (färgtryck).
595 x 295 mm för träskyltar.
1400 x 900 mm för akrylskyltar.
2000 x 1200 mm för aluminiumskyltar.
4000 x 1250 mm för banderoller.
1200 x 1000 mm för dekaler.
3000 x 550 mm för vinyltexter.
2000 x 1000 mm för rollups.
2000 x 900 mm för magnetskyltar.

Vilken tjocklek har skyltarna?

Plastskyltar (gravyr) är 1,6 mm, plastskyltar (färgtryck) är 3 mm tjocka, träskyltarna är 4 mm och aluminiumskyltarna är 1,5 mm tjocka. Namnskyltar med färgtryck har en tjocklek på 0,5 mm till 1,6 mm. De transparenta och vita akrylskyltarna har en tjocklek på 6 mm. Väggavstånden bygger 19 mm från väggen. Dekalerna har en tjocklek på 0,175 mm (175µ). Banderollerna har en tjocklek på 0,47 mm. Våra rollups (standard) har en tjocklek på 220 µ och rollups (ECO) har en tjocklek på 330 µ. Våra magnetskyltar har en tjocklek på 0,9 mm.

Hur mycket kostar skyltarna?

Priset varierar beroende på vilka val du gör. I Skyltomaten ser du priset medan du designar din skylt.

Hur gör man en beställning?

Du kan antingen göra din skylt från grunden i Skyltomaten, eller välja en av våra färdiga exempelskyltar och anpassa den efter dina önskemål. När du har lagt dina skyltar i kundvagnen, kan du gå vidare för att beställa hem dina skyltar.

Behöver jag beställa på hemsidan?

Beställning sker vanligtvis via vår hemsida. Om du behöver hjälp eller har några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Kan jag lägga till en egen logga eller bild?

Ja, under "Bilder" finns möjlighet att ladda upp egna bilder. Bilden bör vara högupplöst. Använd vektoriserade bilder för bästa resultat. Vi kan ta emot bilder i formaten JPG, BMP, GIF, PNG, TIFF, EPS, PDF och SVG.

Kan jag beställa fler än en skylt per order?

Ja. Efter att du lagt din första skylt i kundvagnen kan du designa nästa skylt och sedan lägga till den i kundvagnen, osv. När du är färdig med alla skyltar går du vidare och beställer hem alla skyltar i kundvagnen.

Vad kostar frakt och paketering?

Frakt och paketering kostar alltid 32 kr exkl. moms per order.

Hur betalar jag för min order?

Du kan välja att betala din order direkt med kort (vi accepterar Visa och Mastercard) eller mot faktura. Fakturaavgiften är 40 kr. Fakturan skickas tillsammans med skyltarna, om du inte uppger annan fakturaadress. Betalningsvillkor för faktura är 30 dagar.

Hur ändrar jag mina kontaktuppgifter?

Logga in med din mailadress och ditt lösenord i Kundzonen. I Kundzonen kan du ändra din adress och dina kontaktuppgifter samt se dina tidigare beställningar.

Kan jag beställa skyltar som jag beställt tidigare igen?

Ja. I Kundzonen kan du se dina tidigare beställningar. Klicka på en tidigare beställning och klicka på önskad skylt. Du kommer då till Skyltomaten och kan lägga skylten i kundvagnen.

Kan jag returnera skylten om jag inte är nöjd?

Om du inte är nöjd med din skylt ber vi dig att kontakta oss på kundtjänst.

Hur tar jag bort oönskade objekt på skylten?

Vill du ta bort en bild eller textrad på skylten markerar du först det oönskade objektet. En ruta med ett kryss kommer att synas lite längre upp på sidan. Klicka på krysset i den markerade rutan och objektet försvinner.

Vilka fästmetoder kan jag välja mellan?

Beroende på typ av skylt och skyltens storlek finns det olika fästmetoder att välja mellan. Dessa visas i Skyltomaten under ”Fästmetod”. Se instruktionsvideo under varje fästmetod.
Plastskyltar (gravyr): skruv och/eller tejp, hängande, magnetremsa, sugproppar, bordsställ, flaggfäste eller skylthållare. Plastskyltar (färgtryck): skruv, tejp, hängande eller flaggfäste.
Namnskyltar: nål, magnet, militärklämma.
Träskyltar: skruv, tejp, hängande, väggavstånd.
Aluminiumskyltar: skruv, tejp, stolpfäste (anpassat efter 50-65 mm stolpar), flaggfäste eller väggavstånd.
Akrylskyltar: skruv, väggavstånd.
Vinyltexter: självhäftande.
Dekaler: självhäftande.
Banderoller: öljetter (banderollsnodd med krok, 15 cm).

Hur gör jag för att beställa flera skyltar med exakt samma design?

För att beställa flera skyltar med samma design behöver du endast lägga en skylt i kundvagnen. I kundvagnen visas sedan en ruta där du kan ändra antalet skyltar genom att manuellt skriva in önskat antal. Du kan också ändra antalet genom att klicka på plustecknet, alternativt klicka på den orangea knappen ”Lägg i kundvagnen” till dess att du har den önskade mängden skyltar i kundvagnen.

Hur justerar jag den bild som jag har laddat upp på skylten?

Du kan förminska och förstora dina bilder helt efter egen önskan. Du får fram en dubbelriktad pil när du placerar muspekaren på någon av bildens hörn. Genom att dra utåt eller inåt med musknappen kan du förstora eller förminska bilden.

Hur gör jag för att lägga till text/er på skylten med olika typsnitt/textstorlek?

Om du vill lägga till en text på skylten med varierande typsnitt eller textstorlek väljer du att lägga till flera objekt på skylten. Du lägger till ett objekt genom att klicka på rutan ”Lägg till text”. Du kan sedan i varje enskilt objekt justera text och storlek efter egen önskan.

Skicka en fråga till oss


När du kontaktar Skyltmax via e-post lagras ditt ärende och din kontaktinformation hos oss. Det är nödvändigt för att vi ska kunna hantera ditt ärende. För mer information, se vår integritetspolicy.


Vad tycker våra kunder?