Taktila skyltar

En taktil skylt innehåller upphöjd skrift, upphöjd symbol och upphöjda punkter, även kallat braille. En taktil skylt kan läsas både med synen och med känslan, detta för att alla i samhället ska kunna ta del av informationen. 

Se hela vårt utbud av taktila skyltar här


Taktila skyltar för alla!

Publika lokaler och allmänna platser ska enligt lag vara tillgängliga för alla. I offentliga miljöer ska personer med nedsatt orienteringsförmåga på egen hand kunna orientera sig med hjälp av markeringar och skyltar. Detta kan inkludera taktila skyltar placerade på bland annat byggnader, i receptioner, trappor, hiss och toaletter där man lätt förväntas hitta dem.

“För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder” säger produktionschef Andreas Neander på Skyltmax.

Tillverkningsprocess

Vi tillverkar och producerar våra skyltar från vår produktion i Landvetter. Alla skyltar genomgår en noggrann kontroll så allt stämmer överens med kundens önskemål innan skyltarna skickas.

"Vi använder två olika typer av maskiner vid tillverkning, vilket medför att vi är väldigt flexibla i vårt tillvägagångssätt och kan möta de flesta önskemål på storlek och motiv", berättar Andreas.


Söker ni specialutformad taktil skylt? Kontakta oss här.

Vad tycker våra kunder?