Hoppa till innehållet

Företagskund? -20% rabatt vid beställningar över 5000kr - sales@skyltmax.se

Skyltmax klimatarbete

Vårt klimatarbete

Våra värderingar enkelt, ansvarsfullt och omtänksamt vägleder oss i vårt hållbarhetsarbete. För oss är det viktigt med en hållbar strategi för hela företaget och att kunna vara en föregångare i vår bransch.

Varför hållbarhet?

Vi är medvetna att vi som företag har en påverkan på klimatet och ser det därför som en självklarhet att ta ansvar för våra utsläpp. Om världen ska kunna nå de globala klimatmålen 2030 och begränsa den globala uppvärmningen till under två grader behöver vi både minska utsläppen av växthusgaser i atmosfären och samtidigt binda den koldioxid som redan släppts ut.

För att räkna ut exakt hur mycket koldioxid vi som företag släpper ut har vi tagit hjälp av Atmoz Consulting, en utomstående expert som säkerställer att vår process följer den internationella beräknings- och redovisningsstandarden Greenhouse Gas Protocol (GHG-protokollet).

Så här gör vi:

1. Vi mäter allt

Vi tar hjälp av experter för att mäta exakt hur mycket koldioxid vi släpper ut och då menar vi allt: från tillverkning av våra material, framställning av våra produkter och transport av material till oss samt ut till våra kunder. Vi mäter till och med hur våra medarbetare tar sig till jobbet!

2. Vi minskar så mycket vi kan

Nu räcker det inte med att bara mäta! Vi jobbar aktivt för att minska våra utsläpp. Vi lägger därför upp en årlig åtgärdsplan och engagerar hela företaget för att nå våra uppsatta mål. Exempel på hur vi arbetar för att minska koldioxidutsläpp ter sig i allt från att sätta upp 474 solpaneler på taket till att hitta nya klimatsmarta skyltmaterial.

3. Vi kompenserar för alla utsläpp, 100%!

Klimatkompensation innebär en investering i projekt som leder till minskade koldioxidutsläpp utanför den egna verksamheten. Vårt totala utsläpp föregående bokslutsår uppgick till 1178,4 ton koldioxid. För att även ha en felmarginal har vi valt att kompensera 10% extra. Det innebär att vi binder 1297 ton koldioxid genom ett certifierat klimatkompensationsprojekt.

Vi klimatkompenserar genom ett solcellsprojekt i Bhadla, Indien

Vi har valt att klimatkompensera i solcellsprojektet "Bhadla Solar Power Plant", som genererar ren elektricitet i Indien genom solenergi som förnybar energikälla. Projektet är certifierat med Gold Standard, den enda certifieringsstandard som är godkänd och betrodd av mer än 80 internationella miljöorganisationer, läs mer här.

Läs hela vårt klimatbokslut här.

Vad tycker våra kunder?