Hoppa till innehållet

Företagskund? -20% rabatt vid beställningar över 5000kr - sales@skyltmax.se

Förbudsskylt rökning förbjuden

Plastskyltar gravyr, 120x50 mm, Skruv

129.00 kr

Pris inkl. moms

Nöjd kund-garanti
Snabb leverans

Produktinformation

Typ:

Plastskyltar gravyr

Bredd:

120 mm

Höjd:

50 mm

Tjocklek:

1,6 mm

Fästmetod:

Skruv

Produktbeskrivning

Det är inte bara budskapet som är det viktiga när det kommer till förbudsskyltar. Det handlar även om deisgn, färg och form. Du vill att så många som möjligt ska kunna ta till sig informationen så snabbt som möjligt. Budskapet ska vara tydligt och enkelt både till design och betydelse så att lagar och regler följs så som det är tänkt inom området som skylten avser.

Det finns många ändamål för varför du behöver sätta upp en förbudsskylt. Det kan vara för att visa personer/djur enligt lag inte får beträda ett visst område eller att filmning och fotografering är förbjudet. Skyltarna kan också påvisa för omgivningen att vatten inte bör drickas eller det råder rök- eller eldningsförbud. Det kan även handla om förbud på parkering, eller olika typer av vägskyltar som trafikverket sätter upp.

Personliga förbudsmärken – tips på vägen

Det finns många faktorer som påverkar hur tydligt budskapet på en förbudsskylt är. Självklart spelar det stor roll vad som skrivs på skylten, men förutom texten är det bra att tänka på färg och form vid design av en skylt.

Kort och tydlig text

Ett kort budskap blir även ofta ett tydligt budskap. Försöka att hålla nere budskapet till ett fåtal ord då mottagaren lättare ser skylten och tar till sig vad den förmedlar.

Färg

Personliga förbudsskylar går att skapa i valfria färger och former. För bäst effekt kan du använda dig av röd/svart design mot en vit bakgrund eller röd/svart design mot en gul bakgrund. Dessa kombinationer är överlägset vanligast på förbudsskyltar.

Form

En förbudsskylt är mycket starkt förknippad med en röd cirkel som har ett rött diagonalt streck genom. Inom cirkeln visas en bild på det som är förbjudet att göra. Eftersom denna form är allmänt förknippad med förbud kan det vara bra att utnyttja den. Den som ser en sådan skylt förstår därmed direkt att något är förbjudet – frågan är bara vad.

Både text och bild

Genom att kombinera text och bild blir förbudsskylten extra tydlig och lättolkad.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?