Klicka här för att börja designa din skylt

Vägskyltar

Skapa din egen vägskylt, vägvisare eller uppmärkning för privat väg med valfri text och design, eller välj från våra färdiga exempel.

Enkelt att beställa
Snabb leverans
Låga priser
Nöjd kund-garanti
100% klimatkompenserat

Populära exempel på vägskyltar

Created with Fabric.js 4.5.1

Plastskyltar

295 x 100 mm

334.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Aluminiumskyltar

400 x 150 mm, Aluminium

720.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Aluminiumskyltar

300 x 150 mm, Aluminium

634.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Aluminiumskyltar

500 x 200 mm, Aluminium

647.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Plastskyltar gravyr

295 x 160 mm

418.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Plastskyltar gravyr

270 x 120 mm

358.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Aluminiumskyltar

300 x 120 mm, Aluminium

415.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 1.5.0 UTFART

Aluminiumskyltar

385 x 100 mm, Aluminium

447.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Plastskyltar gravyr

295 x 128 mm

358.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Plastskyltar gravyr

295 x 150 mm

447.00 kr inkl. moms

Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om vägskyltar

Hos oss kan du enkelt designa egna vägvisare eller andra uppmärkningar till exempelvis en bostadsrättsförening eller för en privat väg. Det kan vara allt från att märka upp en parkering till att hänvisa besökare rätt.

Observera att vi säljer skyltar för privat bruk. Du som beställare ansvarar för att skylten följer de regler som gäller för platsen där skylten ska monteras.

Vägvisare och uppmärkningar

Var ska skylten placeras och vad ska den förmedla? Ska skylten sitta vid en privat eller enskild väg, vid en butik? Söker du parkeringsskyltar, cykelmärken eller gatunamnskyltar? I Skyltomaten kan du själv utforma den skylt du önskar.

Sveriges vägmärken fastställs av regeringen. Den som vill veta mer om lagar och regler kring Sveriges vägmärken och se vilka krav som gäller kan läsa mer på Trafikverket.

Varningsskylt

Dessa trafikskyltar eller varningsskyltar varnar för något, vilket gör att trafikanterna kan öka sin koncentration och sänka farten. Bland dessa finns bland annat ”Jakt pågår” och skyltar som varnar för speciella djur så som igelkottar, vildsvin eller till och med grodor. Varningsmärken kan också varna om ridväg som finns i närheten, eller korsande skidspår. Vägskyltar som varningsmärken har ofta röd ram, gul botten och triangulär form. 

Påbudsskylt

Påbudsskyltar eller påbudsmärken påvisar ett krav eller ett uppmanande budskap till trafikanter. Det kan exempelvis vara krav på skyddskläder, hur det är tillåtet att köra eller under vilka tider parkering är tillåten. Denna vägskylt har ofta vit ram, blå botten och är vanligtvis rund med en symbol mitt i märket som visar uppmaningen.

Informationsskylt

Med en tydlig informationsskylt kan orter, loppmarknader och butiker markeras ut. En vägvisande skylt som ska förmedla information har ofta vit ram, blå botten och vit text.

Den som vill köpa vägskyltar eller trafikskyltar bör notera att det inte är lagligt att sätta upp skyltar som liknar statliga vägskyltar på offentliga vägar. Om det finns risk att bilister tappar koncentrationen eller missleds kan skyltarna rent utav bli farliga.

Väjningspliktsmärken

Väjningspliktsmärken upplyser om stopp- eller väjningsplikt. En väjningspliktsskylt i form av en trekant med gul bakgrund och en röd ram är ett vägmärke som talar om att man har väjningsplikt mot korsande trafik.

Lokaliseringsmärken

Lokaliseringsmärken eller vägvisningsmärken ska visa vägen eller upplysa om viss service längs vägen. Lokaliseringsmärken är till för att visa vägen till exempelvis en plats, väg eller stad. Orienteringstavlor med pilar visar dig vart du ska svänga, men också avståndet till ditt slutresmål samt vägnumret. De hjälper dig också att hitta till sjukhus, campingplatser, badplatser men även till platser med fornminnen. Man känner igen dessa vägskyltar genom olika färg och symboler. 

Anvisningsmärken

Anvisningsmärken informerar om vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka samt vilka regler som gäller. Anvisningsmärken kan ofta ha olika färger. Vägskylten eller vägmärket som visar att motorväg börjar är exempelvis grön, medan märket för tätbebyggt område är vit och svart.

Förbudsmärken

Förbudsmärken eller förbudsskyltar är vägmärken som talar om vad du inte får göra. Förbudsmärken är oftast runda med en röd ram samt gul eller vit bottenfärg. Symbolen mitt på skylten avslöjar vilket förbud som gäller, t.ex. avspärrat område, eldförbud, får ej blockeras eller hundförbud. 

Cykelmärken

Cykelmärken är ett slags lokaliseringsmärke som visar hur du ska cykla för att komma till en viss plats eller ort. De kan visa antal kilometer, riktning osv. Cykelmärken kan ha olika färger. Ett cykelledsmärke kan till exempel ha en röd, gul eller grön bottenfärg.

Gatunamnskyltar

Gatunamnskyltar visar gatans namn och kan monteras olika beroende på var skylten ska sitta. Den som vill ha gatans namn på fasaden kan välja aluminiumskylt med exempelvis skruv. Vi erbjuder även aluminiumskyltar (ensidig) med stolpfäste. Skyltomaten erbjuder flertalet typsnitt att välja mellan för att din vägskylt ska bli enligt önskan.

Parkeringsskyltar

Parkeringsskyltar anger vad som gäller för fordonsparkering. Då skyltarna oftast sitter utomhus rekommenderas ett tåligt och stabilt material som tål väder och vind. Många parkeringsskyltar kännetecknas av ett vitt P med blå bottenfärg medan andra skyltar visar både text och bilder. Parkeringsskyltar kan beställas med reflex, vilket innebär att de är bättre synliga i mörker. Det finns olika typer av parkeringsskyltar: skyltar för privat parkering, parkering förbjuden-skyltar eller parkering avsedd för rörelsehindrade. Vilken information som ska stå på skylten väljer du själv.

Designa vägskylt för privat bruk

Skyltmax erbjuder en mängd designmöjligheter för att du ska kunna utforma personliga vägskyltar för privat bruk. Våra aluminiumskyltar lämpar sig bra som vägvisare, då de är vädertåliga, hållbara och har en lång livslängd. Aluminiumskyltarna tillverkas med digitaltryck och förses sedan med ett UV-skyddande laminat. Du kan välja stolpmontage om du vill att skylten ska sitta på en stolpe eller skruv om du vill fästa skylten på annan plan yta.

Vad tycker våra kunder?