Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om ingen reklam tack skyltar

Det finns många orsaker till att sätta upp en ”Ingen reklam tack”-skylt på brevlådan. Inte minst för att både spara på miljön och slippa gå till pappersåtervinningen lika ofta. Designa din egen nej "tack till reklam"-skylt i valfritt utförande och minska reklammängden i brevlådan.

Att sätta upp en skylt med texten ”Reklam – Nej tack” eller liknande betyder inte att du slipper all reklam även om mängden reklam i brevlådan minskar betydligt. Tidningar, samhällsinformation och adresserad reklam kommer ändå. Genom att vara tydlig på din ”Ingen Reklam”-skylt, kan du välja vilken reklam du vill ha och vilken du vill undvika.

Ingen reklam, men…

Gratistidningar

Gratistidningar räknas inte som reklam och kan därmed delas ut till samtliga hushåll. Däremot är det många som likställer dessa med reklam och undanber sig gratistidningarna, exempelvis med texten ”Nej Tack till Reklam och Gratistidningar”

Samhällsinformation

Information från religiösa samfund, politiska partier eller kommun/landsting/stat räknas inte som reklam. Även den som har en skylt som förmedlar att ingen reklam ska delas ut kommer alltså att få sådan information. Det betyder att en reklamskylt inte behöver ha tillägget ”men gärna samhällsinformation”, eftersom den kommer oavsett vad skylten säger.

Adresserad reklam

Det finns de som designar en egen Ej Reklam-skylt med texten ”Ingen Reklam Tack – Inte ens med mitt namn på”. Detta för att undvika den adresserade reklamen. Tyvärr har inte en sådan skylt någon effekt då brevbärarna måste dela ut den post som är adresserad till bostaden. För att undvika adresserad reklam ska du kontakta Nixregistret och anmäla att adresserad reklam inte får skickas ut till dig. Det är även en fördel att kontakta de företag som skickar ut dessa reklamutskick.

IKEA-katalogen

En av få reklamtrycksaker som många vill ha är IKEA-katalogen. Av den anledningen är det inte ovanligt med texten ”Ej reklam – Men gärna IKEA-katalogen” på skylten.

Vad tycker våra kunder?