Hur kan vi hjälpa dig?

Vanliga frågor och svar

Vilka fästmetoder kan jag välja mellan?

Beroende på typ av skylt och skyltens storlek finns det olika fästmetoder att välja mellan. Du väljer fästmetod till din skylt i Skyltomaten. För mer information om varje produkt, besök vår produktsida.

Önskar du en annan fästmetod än det som går att välja på i Skyltomaten, skicka oss gärna en offertförfrågan så ska vi se vad vi kan göra!

Kan jag lägga till en egen logga eller bild?

Ja, i vår Skyltomat har du möjlighet att ladda upp egen bild eller logga. Beroende på skyltens storlek kan det vara tillräckligt med formaten JPG, BMP, GIF, PNG eller TIFF men vi rekommenderar alltid vektoriserade bilder såsom PDF, EPS eller SVG för bästa kvalitet, om detta är möjligt.

Allmän rekommenderad upplösning för bilder är 100 ppi. Lägre upplösning ger sämre resultat vid tryck och kan resultera i att bilder blir oskarpa/pixliga. Vill du veta om din bild håller en tillräckligt hög kvalitet? Ladda upp din bild/logga i Skyltomaten. För de flesta format visas under bilden den rekommenderade maxhöjden och maxbredden.

Hur gör jag för att lägga till text/er på skylten med olika typsnitt/textstorlek?

Om du vill lägga till en text på skylten med varierande typsnitt eller textstorlek väljer du att lägga till flera objekt på skylten. Du lägger till ett objekt genom att klicka på rutan ”Lägg till text”. Du kan sedan i varje enskilt objekt justera text och storlek efter egen önskan.

Hur lång är leveranstiden?

Vinyltext: 2-4 arbetsdagar.
Plastskyltar gravyr, konturskurna skyltar, namnskyltar gravyr, märkskyltar gravyr: 3-5 arbetsdagar.
Aluminiumskyltar, plastskyltar färgtryck, namnskyltar färgtryck, träskyltar, akrylskyltar, dekaler, mässingsskyltar, rollups, banderoller, affischer, magnetskyltar, hostskydd: 3-7 arbetsdagar.

Hur spårar jag min leverans?

Beroende på din orderns storlek, vikt, värde eller ditt eget aktiva val levereras den antingen som brev, spårbart brev eller paket.

I de fall din order har skickats som spårbart brev eller paket kommer du få en klickbar spårningslänk via mail i samband med att vi skickar din order från oss. Vänligen var medveten om att det kan ta upp till 24 timmar innan spårningslänken blir aktiv.

Vad gör jag om jag inte har fått min order?

Om du inte har fått din order så rekommenderar vi dig först att kolla om du har uppgett rätt information till oss. Efter det ber vi dig gärna kolla en extra gång om den aktuella leveranstiden har passerat. Om du har uppgett rätt information och leveranstiden har passerat så kontakta gärna vår kundservice så kommer vi hjälpa dig så fort vi kan!

Vilka betalsätt kan jag välja på?

Kort
I kassan kan du välja att betala din order direkt med Visa och Mastercard.

Swish
I kassan kan du välja att betala din order direkt med Swish.

Faktura
I kassan kan du kan välja att få fakturan som brev på posten eller via e-post. Väljer du pappersfaktura tillkommer en fakturaavgift på 40 kr inkl. moms. Fakturan skickas tillsammans med produkterna om du inte uppger annan fakturaadress. Vid faktura via e-mail tillkommer en avgift på 30 kr inkl. moms. Betalningsvillkor för faktura är 30 dagar.

E-Faktura
Beställer du som företag har du möjlighet att välja E-faktura som betalmetod i kassan. För att kunna välja E-faktura behöver du fylla i korrekt organisationsnummer och E-post för EDI-koppling, GLN-nummer är valfritt att ange. För E-faktura tillkommer en fakturaavgift på 40 kr inkl. moms.

Vilka är maxmåtten på de olika skyltarna?

Plastskyltar (gravyr): 295 x 295 mm
Plastskyltar (färgtryck): 1000 x 1000 mm
Träskyltar: 1350 x 800 mm
Akrylskyltar: 1400 x 900 mm
Aluminiumskyltar: 2000 x 1200 mm
Banderoller: 4000 x 1250 mm
Dekaler: 1200 x 1000 mm
Vinyltexter: 3000 x 550 mm
Rollups: 2000 x 1000 mm
Magnetskyltar: 1500 x 900 mm
Märkbrickor mässing: 60 x 18 mm
Mässingsskyltar: fasta storlekar, se Skyltomaten.
Affischer: 1200 x 4000 mm
Konturskurna skyltar: 570 x 570 mm

På vår produktsida hittar du mer information om våra skyltar, så som storlek, tjocklek, livslängd, tillverkningsmetod och mer.

Önskar du en större storlek än det som visas här och går att välja på i Skyltomaten, skicka oss gärna en offertförfrågan så ska vi se vad vi kan göra!

Hittar du inte svaret på din fråga?

Telefon: 031-44 81 78

Vardagar 09.30-16.00 Lunchstängt mellan 13-14

Eller använd det här formuläret

Om du har ett order- eller fakturanummer så ange gärna det när du kontaktar oss. Det underlättar för oss när vi ska hjälpa dig med din fråga.

När du kontaktar Skyltmax via e-post lagras ditt ärende och din kontaktinformation hos oss. Det är nödvändigt för att vi ska kunna hantera ditt ärende. För mer information, se vår integritetspolicy.

Vad tycker våra kunder?