Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om husskyltar

Husskyltar används främst för att markera upp husnummer, dvs. vilket gatunummer ett hus har. En husskylt kan också användas för att visa vilken familj som bor i huset eller vilket företag som håller till på en viss plats. Kika också på våra fasadskyltar.

Även om de främst har en praktisk funktion kan en husskylt utformas efter egen design och därmed bli både personlig och snygg. Med olika material, storlekar, typsnitt och färger skapas lätt en unik fasadskylt som passar perfekt till husets yttervägg.

Husskyltar – med eller utan gatunamn?

Husnummer

Den vanligaste varianten av husskyltar markerar enbart husnummer eller fasadnummer. Av dessa är främst den helt kvadratiska skylten vanlig, med vit bakgrund och svarta siffror. I vår Skyltomat går det utmärkt att välja färg, form, material och typsnitt för en personligare nummerskylt till huset.

Gata och nummer

En del väljer att, förutom gatunummer, även visa namnet på gatan huset ligger på. Sådana skyltar är vanliga för hus som står i ett hörn där två gator möts. Det kan vara svårt att avgöra vilken gata som huset står på om det inte markeras upp med en tydlig husskylt.

Bokstäver istället för nummer

Ett sätt att göra sina husskyltar något mer annorlunda är att skriva ut husnumret med bokstäver. Istället för at ha en fasadskylt med siffran 7 är bokstäverna SJU uppsatta på fasaden. Genom att använda sig av bokstäver blir det även enklare att skapa en personlig stil på sina husskyltar.

Montering med väggdistans

Tillgängliga fästmetoder

Tejp
Skruv
Skruv med skruvhatt
Väggavstånd

Vad tycker våra kunder?