Registrera dig för vårt nyhetsbrev och ta del av nyheter och erbjudanden.
Din e-postadress är trygg hos oss och delas aldrig med tredje part. Läs mer.
Plastskyltar gravyr, 295x200 mm
Pris inkl. moms
Produktinformation
Typ:
Plastskyltar gravyr
Bredd:
295 mm
Höjd:
200 mm
Tjocklek:
1,6 mm
Fästmetod:
Ingen
Produktbeskrivning
Det är inte bara budskapet som är det viktiga när det kommer till förbudsskyltar. Det handlar även om deisgn, färg och form. Du vill att så många som möjligt ska kunna ta till sig informationen så snabbt som möjligt. Budskapet ska vara tydligt och enkelt både till design och betydelse så att lagar och regler följs så som det är tänkt inom området som skylten avser.
Det finns många ändamål för varför du behöver sätta upp en förbudsskylt. Det kan vara för att visa personer/djur enligt lag inte får beträda ett visst område eller att filmning och fotografering är förbjudet. Skyltarna kan också påvisa för omgivningen att vatten inte bör drickas eller det råder rök- eller eldningsförbud. Det kan även handla om förbud på parkering, eller olika typer av vägskyltar som trafikverket sätter upp.
Förbudsskyltar finns i många olika former och storlekar beroende på var de ska användas och vad de syftar till att förhindra. Här är några vanliga exempel på hur och var de kan användas:
Tillträdesförbud – för att förhindra obehörig åtkomst till specifika områden som byggarbetsplatser, farliga zoner eller privata fastigheter.
Parkeringsförbud – för att säkerställa att parkering inte sker på otillåtna platser, som på brandgator, framför lastzoner eller på gångvägar.
Rökförbud – på offentliga platser eller inomhus för att minska brandrisker eller för att skydda hälsa och miljö.
Vattenförbud – kan sättas upp där det är farligt att dricka vatten, t.ex. vid kontaminerade vattentäkter.
Eldförbud – under torrperioder eller på känsliga platser för att minska risken för skogsbränder och andra olyckor.
Förbud mot fotografering och filmning – på platser där det kan vara olämpligt eller olagligt att ta bilder, som vid offentliga säkerhetsområden eller privata evenemang.
För att förbudsskyltar ska vara effektiva måste de också vara hållbara och synliga under hela sin livslängd. Det är viktigt att välja rätt material för att säkerställa att skylten inte bleknar eller skadas av väderförhållanden, särskilt om den används utomhus. Ett vanligt material är aluminium som har en lång livslängd och tål tuffa väderförhållanden.
Förutom hållbarhet är det också viktigt att tänka på synlighet i mörker. Skyltar som ska användas utomhus, särskilt i mörka eller dåligt upplysta områden, bör vara reflekterande för att säkerställa att de syns även på natten. Det gör skylten ännu mer effektiv och säker i alla miljöer.
Det finns många faktorer som påverkar hur tydligt budskapet på en förbudsskylt är. Självklart spelar det stor roll vad som skrivs på skylten, men förutom texten är det bra att tänka på färg och form vid design av en skylt.
Kort och tydlig text
Ett kort budskap blir även ofta ett tydligt budskap. Försöka att hålla nere budskapet till ett fåtal ord då mottagaren lättare ser skylten och tar till sig vad den förmedlar.
Färg
Personliga förbudsskyltar går att skapa i valfria färger och former. För bäst effekt kan du använda dig av röd/svart design mot en vit bakgrund eller röd/svart design mot en gul bakgrund. Dessa kombinationer är överlägset vanligast på förbudsskyltar.
Form
En förbudsskylt är mycket starkt förknippad med en röd cirkel som har ett rött diagonalt streck genom. Inom cirkeln visas en bild på det som är förbjudet att göra. Eftersom denna form är allmänt förknippad med förbud kan det vara bra att utnyttja den. Den som ser en sådan skylt förstår därmed direkt att något är förbjudet – frågan är bara vad.
Både text och bild
Genom att kombinera text och bild blir förbudsskylten extra tydlig och lättolkad.