Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om gravskyltar

Den vanligaste förekommande gravskylten eller minnesskylten är den som monteras på gravstenen eller i minneslunden och som visar namnet på den avlidne. I vår Skyltomat kan du själv skapa unika gravskyltar.

Utöver de skyltar som ses på kyrkogården kan även gravskyltar förekomma vid andra tillfällen och på andra platser. Detta främst för att anhöriga ska få en plats att sörja vid och minnas den som inte längre är kvar i livet.

Gravskylt – inte bara på kyrkogården

Minneslund hemma

Även om kyrkogården för många är en plats att gå till för att sörja och få sinnesro är det inte alla som har möjligheten att ta sig dit. I vissa fall ligger den långt bort och i andra fall har de anhöriga helt enkelt inte möjlighet att besöka graven.

Att skapa en egen minneslund i hemmet eller i trädgården kan vara ett bra alternativ. En fin minneslund kan utsmyckas med blommor, en gravskylt och kanske andra saker som tillhörde personen. Det enda som skiljer mot kyrkogården är att inte askan får grävas ner i trädgården.

Skylt som markerar upp grav innan gravsten

Att ha en grav att gå till är för många väldigt viktigt. Däremot kan det ibland ta flera månader innan gravstenen är färdig och på plats. Till dess kan enklare gravskyltar sättas upp för att markera graven för de anhöriga.

Vid begravning av smådjur

Enlig lag får inte större djur begravas på egen hand. Däremot kan smådjur som kaniner, marsvin och råttor begravas i trädgården.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?