Hoppa till innehållet

Företagskund? -20% rabatt vid beställningar över 5000kr - sales@skyltmax.se

Påbudsskylt i aluminium No Entry!

Aluminiumskyltar, 210x297 mm, Aluminium, Skruv

632.00 kr

Pris inkl. moms

Nöjd kund-garanti
Snabb leverans

Produktinformation

Typ:

Aluminiumskyltar

Bredd:

210 mm

Höjd:

297 mm

Tjocklek:

1,5 mm

Material:

Aluminium

Fästmetod:

Skruv

Produktbeskrivning

En påbudsskylt har som syfte att uppmana folk att följa exempelvis en viss åtgärd eller använda viss utrustning. Oftast handlar det om att du är skyldig att följa uppmaningen. Därför är det extra viktigt att budskapet är tydligt.

Varför ska du använda påbudsskyltar?

Påbudsskyltar är till för att minska risken för olyckor på arbetsplatsen. Det handlar om att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt. Därför är det viktigt att följa uppmaningen på påbudsskylten. Oftast har arbetsplatsen vissa krav från Arbetsmiljöverket på vilken märkning som måste finnas och vilka regler som måste följas.

Tänk på att inte beställa en för liten påbudsskylt då den ska synas tydligt och informera personen i fråga.

Material och när man ska använda vilket

Hos oss hittar du påbudsskyltar och påbudsdekaler i flera olika material och färger.

Exakt vad du behöver beror på vad du ska informera om.

  • Dekaler passar bra på maskiner eller på väggar både inomhus och utomhus. De är slitstarka och enkla att fästa på det material du vill.
  • Plastskyltar är slittåliga och passar bra både för inomhus- och utomhusbruk. Våra plastskyltar består av skummad PVC och är mycket lättviktigt. Ett bra alternativ om du är ute efter en billig skylt.
  • Aluminiumskyltar funkar perfekt på byggarbetsplatsen. De tål alla väder och tack vare vår printteknik kan du få din påbudsskylt precis så som du vill ha den. Våra aluminiumskyltar har även UV-skydd.

Hos oss kan du även välja vilken typ av fästmetod du vill använda till dina påbudsskyltar. Vanligast till plastskyltar och aluminiumskyltar är vanlig skruv, vilket ingår i beställningen om du väljer denna fästmetod. Om du beställer dekaler ingår även en skrapa för att minimera luftbubblor.

Montera skylt med skruv


Olika områden för var man ska använda påbudsskyltar

Påbudsskyltar kan ha flera olika syften och användningsområden. Nedan listar vi fyra av de vanligaste områdena.

Information om personlig skyddsutrustning

Brukar sättas på väggen eller vid en maskin. Påbudsskylten uppmanar då om exempelvis andningsskydd, skyddshjälm, skyddsglasögon, skor med stålhätta eller ansiktsskydd. Dessa skyltar är vita och blåa.

Uppmaning till ett visst beteende eller åtgärd

Kan exempelvis handla om att ett fordon bara får köras av dem med tillstånd eller att du alltid måste stänga en viss dörr. Dessa skyltar kan också ställa krav på hög hygienfaktor genom att tvätta händerna eller liknande. Det finns också påbudsskyltar som förbjuder mot rökning, avstjälpning eller nedskräpning samt informerar om att obehöriga ej har tillträde till ett visst område.

Informativa påbudsskyltar

Dessa skyltar informerar om kameraövervakning på en specifik plats, eller att ett område är privat etcetera.

Trafikskyltar

I trafiken finns det också påbudsmärken. Dessa är blåvita och bestämmer hur du ska köra; exempelvis enkelriktad väg, cirkulationsplats, bussfil eller gångväg. Påbudsskyltar i trafiken är ej att förväxla med förbudsskyltar, som bestämmer hur du inte får köra – dessa är gula och röda istället.

Kontakta oss

Om du har frågor om våra påbudsskyltar, vill beställa ett större parti eller något annat är du välkommen att höra av dig till vår kundservice på tel. 03 44 81 78 eller på mail info@skyltmax.se.

Du kan även skicka en kostnadsfri offertförfrågan till oss. Efter en arbetsdag får du sedan en offert på den mailen du angav.

Vad tycker våra kunder?