Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om förbudsskyltar

Vilket budskap vill du förmedla med din förbudsskylt? Är det att cigarettrökning är förbjuden eller att hundar inte får rastas på området? Förutom budskapet är det bra att tänka igenom design, färg och form för bäst resultat.

Förbudsskyltar kan monteras upp för att visa att personer enligt lag inte får beträda ett visst område eller filma/fotografera. Skyltarna kan också påvisa för omgivningen att vattnet inte bör drickas eller att hundar inte får komma in i lokalen.

För att visa vilka lagar och regler som gäller bör förbudsskyltar vara tydligt utformade så att alla lätt förstår och kan ta till sig dess budskap. Tydlighet är viktigt oavsett om det gäller att tillträde är förbjudet eller att rökning inte är tillåten.

Personliga förbudsskyltar – Tips på vägen

Det finns många faktorer som påverkar hur tydligt budskapet på en förbudsskylt är. Självklart spelar det stor roll vad som skrivs på skylten, men förutom texten är det bra att tänka på färg och form vid design av en skylt.

Kort och tydlig text

Ett kort budskap blir även ofta ett tydligt budskap. Försöka att hålla nere budskapet till ett fåtal ord då mottagaren lättare ser skylten och tar till sig vad den förmedlar.

Färg

Personliga förbudsskylar går att skapa i valfria färger och former. För bäst effekt kan du använda dig av röd/svart design mot en vit bakgrund eller röd/svart design mot en gul bakgrund. Dessa kombinationer är överlägset vanligast på förbudsskyltar.

Form

En förbudsskylt är mycket starkt förknippad med en röd cirkel som har ett rött diagonalt streck genom. Inom cirkeln visas en bild på det som är förbjudet att göra. Eftersom denna form är allmänt förknippad med förbud kan det vara bra att utnyttja den. Den som ser en sådan skylt förstår därmed direkt att något är förbjudet – frågan är bara vad.

Både text och bild

Genom att kombinera text och bild blir förbudsskylten extra tydlig och lättolkad.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?