Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om brandskyltar

Brandskyltar är ett företags viktigaste skyltar. I likhet med att alla företag har brandsläckare och brandvarnare, bör även brandskyltar vara en självklarhet. Dessa skyltar markerar på ett tydligt sätt var bland annat branddörrar, brandsläckare, brandlarm, nödutgångar och återsamlingsplats finns.

OBS! Våra skyltar är inte efterlysande. Använd dem som komplement till efterlysande skyltar eller på platser där de inte behöver synas i mörker.

Designa en brandskylt med rätt text

Om brand utbryter finns det fyra viktiga ord att komma ihåg; rädda, varna, larma och släck. Genom att utgå från de orden är det enkelt att se över om arbetsplatsen har tillräckligt med brandskyltar.

Rädda – Första steget vid brand är att rädda de som är i fara. Är det tydligt var närmaste nödutgång finns? Se till att både utrymningsvägar och nödutgångar är ordentligt uppmärkta med säkerhetsskyltar.

Varna – Nästa steg är att varna alla som kan hamna i fara. Även de ska snabbt kunna lokalisera nödutgångar och utrymningsvägar.

Larma – På större arbetsplatser (främst industrier) finns det ofta speciella larmtelefoner. Dessa finns till för att personalen snabbt ska kunna nå den interna räddningstjänsten. Telefonerna bör märkas med en tydlig skylt.

Släck – Om inte branden är så stor kan det gå att bekämpa den med en brandfilt, brandslang eller brandsläckare. Dessa bör märkas med brandskyltar. Var 'Första Hjälpen' kan hittas bör också vara uppmärkt.

Skylt för återsamlingsplats

Brandskyltar används för att visa var bland annat utrustning, första hjälpen och återsamlingsplatser finns. En återsamlingsplatsskylt är till för att visa platsen där folk ska samlas vid en nödutrymning. Att alla samlas på ett och samma ställe gör det möjligt för personal eller brandkår att snabbt räkna antalet personer och kontrollera att ingen saknas.

En återsamlingsplats-skylt ska monteras så att den syns tydligt för alla. Med stolpfäste kan skylten enkelt monteras på en stolpe några meter över marken. Vi erbjuder även färdiga branddekaler med ikon och text för "återsamlingsplats. 

OBS – Vi har ej efterlysande brandskyltar

De skyltar vi erbjuder är inte efterlysande. Däremot har de klara färger och tydliga symboler för att de ska vara lätta att se och förstå så länge det finns ljus i lokalen. Blir det mörkt där skyltarna sitter kommer de inte att synas lika bra som efterlysande brandskyltar. Använd därför dessa som komplement eller på platser där de inte behöver synas i mörker.

Montering med tejp


Välkommen att kontakta oss vid frågor och funderingar

Vi har ett stort utbud av brandskyltar. Så oavsett om du behöver beställa skyltar som tydligt markerar var brandsläckare, brandfiltar, brandlarm, brandposter, nödutgångar eller andra säkerhetsskyltar finns, kan du hitta det hos oss. Är du osäker på vad just ditt företag behöver är du välkommen att kontakta oss på vår kundservice. Du kan även skicka en kostnadsfri offertförfrågan. Då får du en offert inom ett dygn på din mail.

Vad tycker våra kunder?