Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om informationsskyltar

Behöver du tydligt markera upp något, upplysa omgivningen gällande en viss information eller skylta upp vägen till olika avdelningar på företaget? I sådana tillfällen fyller informationsskyltar en utmärkt funktion.

Informationsskyltar används nämligen när det handlar om att förmedla information – oavsett vad, när eller hur den ska förmedlas. Det är viktigt att skyltarna är tydliga och lättförståeliga i sin utformning.

Det finns mängder av olika informationsskyltar som används i helt olika sammanhang. Informationsskyltar utomhus kan behövas till allt från att markera upp sophantering till att upplysa kunder om butikens öppettider eller informera om ett event.

Informationsskyltar - Exempel

Vad är det?

Många informationsskyltar markerar upp vad som ska stå på en specifik plats eller vad behållare eller andra kärl innehåller. Dessa skapar ordning och reda och gör det enklare för både personal och kunder.

Var är det?

Informationen på dessa skyltar markerar var något är. Det kan vara huvudingången, toaletten eller en avdelning inom företaget. Här hjälper skyltens information till att guida rätt.

När är det?

En skylt som förmedlar öppettider, tiden för en konsert eller mötestider ger viktig information till besökare.

Informera om information

En av de absolut mest klassiska informationsskyltarna är de som markerar upp var det är man kan få ytterligare information. Dessa känns bland annat igen från trafiken där de är kvadratiska med ett svart ”i” på en vit botten. Ibland ramas även detta ”i” in av en blå och relativt tjock ram. Vid större tillställningar eller på andra ställen där informationstavlor finns kan liknande informationsskyltar sättas upp för att markera upp dessa tavlor tydligt.

Montering med flaggfäste

Vad tycker våra kunder?