Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om övervakningsskyltar

Att med en övervakningsskylt tydligt markera att ett område, en butik eller en lokal är bevakad med kameraövervakning eller patrullerande väktare är ett billigt sätt att öka effekten av övervakningen.

I första hand är det inte övervakningskameror, väktare och uppmärksam personal som minskar stölder och inbrott. Istället är det vetskapen att kameraövervakning finns som ökar säkerheten. En övervakningsskylt fyller alltså en viktig funktion.

De flesta förknippar övervakningsskyltar med att de förmedlar att en butik är videoövervakad. Detta är den vanligaste övervakningsskylten, även om bland annat ”VAKT”, ”Vakthund” samt ”Allt snatteri polisanmäls” också hamnar inom denna kategori av skyltar.

Kameraövervakningsskylt ökar säkerheten

Vid kameraövervakning fyller en övervakningsskylt inte bara en avskräckande funktion. Om kameraövervakning sker på platser där allmänheten har tillträde är en sådan skylt även ett krav enligt kamerövervakningslagen. Skylten bör vara minst i A5-format och ogenomskinlig. Detta gäller oavsett om det rör sig om privat eller offentlig mark. Det finns inget lagligt hinder för skyltning även om någon kameraövervakning inte bedrivs.

Det är viktigt att tydligt markera upp områden som har kameraövervakning. Dels är det viktigt att följa de regler som gäller vid övervakning på offentliga platser, men främst har en övervakningsskylt funktionen att göra eventuella inbrottstjuvar medvetna om risken de tar vid inbrott.

Kom ihåg att det kan krävas tillstånd för kameraövervakning. Dessa tillstånd söks via Länsstyrelsen. Däremot behövs det inget tillstånd för videoövervakning vid hemlarm eller på andra slutna platser, men det finns ändå fördelar med att märka upp denna övervakning tydligt.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?