Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om toalettskyltar

Det finns en mängd olika utformningar på toalettskyltar. Allt från de mycket neutrala skyltarna i offentliga miljöer, med enbart bokstäverna WC och markering om det är en herr- eller damtoalett, till de betydligt mer personliga eller humoristiska toaskyltarna som hittas i hemmen.

Hos oss kan du utforma och beställa toalettskyltar eller WC-skyltar i mässing, rostfritt stål, plast, trä, akryl eller aluminium, direkt på hemsidan.

Tänk på detta när du designar toalettskylt:

Det finns en del saker som är bra att tänka på vid utformning av en toalettskylt. Är skylten till hemmets badrum är estetiken viktig samt att skylten passar in i miljön och hemmets stil. Här är det vanligt med snirkliga bokstäver eller lite mer humoristiska skyltar som även gör den mer personlig än en klassisk WC-skylt. I offentliga miljöer är det viktigare att toalettskylten är tydligt utformad och uppfyller sin funktion - att visa var toaletten finns.

Tydliga WC-skyltar med symboler

När det kommer till utformning av toaskyltar för offentliga lokaler är det fördelaktigt att använda bilder och ordet WC istället för att skriva TOALETT på skylten. Det gör det enklare för mindre barn och för de som inte kan det svenska språket att snabbt hitta rätt.

Förutom att använda bilder och välja WC-skyltar framför TOALETT-skyltar, kan det vara bra att skylta upp vem de olika toaletterna är till för. Några av de vanligaste varianterna är Herr och Dam, vilket ofta visas av en figur med långbyxor eller kjol. Du kan även utmana könsnormen och ha andra bilder eller andra uppdelningar.

Det är viktigt att tydligt visa vilken WC som är handikapptoalett, vilket ofta markeras ut med en rullstol eller HWC. Skötbord markeras oftast med symbolen med ett barn på ett skötbord.

Montering med tejp

Vad tycker våra kunder?