Information om COVID-19: Vi tillverkar och levererar som vanligt.

Läs mer.

Klicka här för att börja designa din skylt

Funktionsnedsättningsskyltar

I vardagligt tal är det fortfarande många som använder ordet handikapp, även om det rätta ordet är funktionsnedsättning eller funktionsvariation. Detta speglar sig även i skyltnamnen då många säger handikappskyltar. Det korrekta är dock att säga funktionsnedsättningsskylt. Många använder även funktionsvariationsskyltar. Oavsett benämning är detta en skylt som vänder sig till personer med en funktionsnedsättning och då i första hand de som sitter i rullstol.

Den vanligaste funktionen en funktionsnedsättningsskylt har är att visa var något befinner sig som är anpassat för rullstolsbundna. Detta kan exempelvis vara en toalett eller en parkering.

Läs mer

Börja designa din skylt

Exempel på Funktionsnedsättningsskyltar

Created with Fabric.js 1.7.12 Reserverad plats för rullstolar

Plastskylt gravyr

150 x 50 mm

94 kr

Created with Fabric.js 1.7.12 Handikapp parkering

Plastskylt gravyr

270 x 270 mm

625 kr

Created with Fabric.js 1.7.17 TOALETT

Plastskylt gravyr

100 x 100 mm

133 kr

Created with Fabric.js 1.7.12

Aluminiumskylt

300 x 300 mm

729 kr

Created with Fabric.js 1.7.12

Plastskylt gravyr

60 x 60 mm

73 kr

Created with Fabric.js 1.7.12 HANDIKAPP- ANPASSAD

Plastskylt gravyr

120 x 120 mm

176 kr

Created with Fabric.js 1.7.12

Plastskylt gravyr

280 x 100 mm

301 kr

Created with Fabric.js 1.7.12 ENTRÈ

Aluminiumskylt

250 x 350 mm

719 kr

Funktionsnedsättningsskyltar – Olika funktioner

Toalett

I offentliga lokaler ska det alltid finnas en toalett som är anpassad för rullstolsbundna personer. Dessa toaletter har bland annat en bredare dörr, stöd vid toaletten samt varningsknappar. Toaletterna markeras tydligt ut med en skylt som avbildar en person i en rullstol. Finns duschmöjlighet brukar även detta visas på skylten.

Parkering

Skylten med en blå botten och en vit siluett av en person som sitter i en rullstol markerar tydligt vilka parkeringsplatser som är avsedda för funktionsnedsatta personer. I vardagligt tal kallas detta för handikapparkering.

Markera ramp

Om det finns trappsteg vid en ingång kan en funktionsnedsättningsskylt markera var ingång med ramp finns tillgänglig. Ibland finns även en skylt med information om att en ramp kan monteras över trappstegen om personal tillkallas.

Det finns också rampskyltar som markerar ut bryggor som är specialbyggda för att underlätta för de som sitter i rullstol att bada. Dessa ramper finns bland annat på semesterorter och kan markera ut en brygga som med svag lutning går ner i vattnet.

I denna kategori finns även de funktionsnedsättningsskyltar som är specialutformade för att markera ut en nödutgång - helt enkelt utrymningsvägar utan trappor.

Vad tycker våra kunder?