Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om namnskyltar

Vi erbjuder namnskyltar i olika material, både i gravyr och med färgtryck. Designa namnskyltar i mässing, plast, aluminium, trä eller miljövänlig papp (Eco Board). Är du ute efter namnskyltar till sjukvården, se exempel på namnskyltar till vårdpersonal här.

Alla våra namnbrickor håller en hög kvalitet och kan utformas helt efter egen önskan. Vid större beställningar erbjuder vi en mängdrabatt som automatiskt dras av i Skyltomaten.

Namnskyltar kommer i tre olika fästmetoder – vilken som passar bäst för er beror på hur ni ska bära dem. Nål är ett enkelt sätt att fästa namnskylten på en t-shirt eller annat klädesplagg men kan lämna ett litet hål efter sig. Militärklämma fungerar bra för plagg inom vården, en skjortkant eller liknande. Ett tredje alternativ är att fästa namnskylten med magnet. Våra magneter har en stark häftförmåga och kan fästas på tröja eller jacka.

I Skyltomaten går det snabbt och enkelt att beställa större mängder namnskyltar, alla med olika namn, titlar etc. Vill du ha hjälp med att lägga in en större order, så kan du alltid kontakta vår kundservice. Vi hjälper gärna till!

Namnskyltar med gravyr

Graverade namnskyltar tillverkas av ett plastlaminat i två skikt, ett övre som utgör skyltfärgen och ett undre som blir textfärgen. Samtliga färgkombinationer hittar du i Skyltomaten, där du även kan välja bland ett antal olika former på skylten. Det finns också möjlighet att lägga till en bild eller logo på namnskylten.

Graverade namnskyltar används ofta inom sjukvården och servicebranschen.

Namnskyltar med färgtryck

Vi erbjuder namnskyltar med färgtryck i olika utseenden: mässing, förnicklad mässing (silver), plast, aluminium, stabil papp/kartong (Eco Board) och trä. Skyltarna kan beställas i olika former och har lång hållbarhet. Likt de graverade namnskyltarna finns det möjlighet att lägga till en egen bild eller logga på namnskylten. För våra namnskyltar i trä använder vi oss av 4 mm tjocka träfiberskivor av typen MDF (Medium Density Fibreboard) med fanér i björk, körsbär och ek.

Namnskyltar med färgtryck (digitaltryck) används ofta inom kommun, skola, bank, mäklarbranschen och på mässor.

Eco Board

Våra namnskyltar Eco Board är tillverkade av ett miljövänligt material bestående av kvalitetskartong med träfiberkärna av märket Katz. Materialet tillverkas med digitaltryck på en slät, matt och laminerad yta som resulterar i klara, fina färger av hög kvalitet.

Detta miljö- och prisvänliga material lämpar sig utmärkt som namnbrickor till exempelvis mässan, kursen, seminariet eller konferensen där man ska kunna få en överblick över deltagarnas namn och funktion. Våra Eco Boards är idealiska för den som söker namnskyltar för kortvariga arrangemang där namnskylten ska vara av enklare slag.

För dig som behöver namnskylt i din yrkesroll som ska användas under en längre period rekommenderar vi istället skyltar i plast, aluminium, trä eller mässing som har en längre livslängd.

Vanliga frågor och svar

  • Hur mycket kostar en namnskylt?

Priset på namnskyltar varierar och handlar mycket om vilket material du väljer, detta tillsammans med val av fästmetod. Graverade namnskyltar håller en hög kvalitet och är prisvärda. Namnskyltar med fyrfärgstryck kan upplevas lite mer exklusiva och vill du ha en logga eller bild i färg är detta alternativ att föredra. På vår designsida visas priset under tiden du designar din skylt och en mängdrabatt dras av vid större beställningar. 

  • Hur designar jag en namnskylt?

Det är superenkelt att designa namnskylt. Med hjälp av designverktyget Skyltomaten kan du utforma en personlig och unik namnskylt helt efter önskan. Skyltomaten erbjuder tusentals designmöjligheter där du är experten och själv kan bestämma layout.

  • Namnskyltar – vilken färg till vilket yrke? 

Inom vissa verksamheter bör man använda färger som går hand i hand med företagets grafiska profil. Inom andra yrken spelar färgen inte en så stor roll. Hur som helst bör man ta sig en funderare på vad skylten ska förmedla. Vad säger namnskylten om ditt yrke? Ska din namnskylt vara enkel och avskalad, förmedla professionalitet och seriositet eller ska den kommunicera lättsamhet och humor? Genom tillägg av motiv och val av typsnitt kan en enkel namnskylt totalt förändras och kommunicera något helt annat. 

Inom vården i Sverige ska yrkesskyltar i färg användas för att underlätta för personal och patienter att veta vilken profession de tillhör. Därför har man kommit överens om en enhetlig färg. Till exempel bär läkare röda namnskyltar med vit text, sjuksköterskor blå namnskyltar med vit text och undersköterskor gröna skyltar med vit text.

  • Vilken form på namnskylt är populärast?

Ska det vara en rund, oval eller rektangulär skylt? Det finns inget rätt eller fel när det gäller skyltform. Det handlar mer om tycke och smak, var skylten ska användas och vad du vill förmedla. Det är en god idé att testa dig fram på vår designsida med färg och form till dess du är nöjd med resultatet.

  • Vad bör finnas med på en namnskylt?

Namn, efternamn, titel och logga? En namnskylt kan se ut på många olika sätt. Vissa föredrar en enkel skylt med förnamn och titel medan andra vill inkludera företagets logga. I designverktyget har du möjlighet att utforma din namnskylt helt efter egen önskan.

  • Vilket material till namnskyltar finns att välja på?

Beroende vad du vill förmedla med din namnskylt kan du välja mellan plast, mässing, papp (Eco Board), aluminium och trä med fyrfärgstryck. Vi erbjuder också namnskyltar i gravyrplast, alla med en lång hållbarhet.

Fler namnskyltar

Andra har även handlat: namnskyltar sjukvårdnamnbrickor, övriga namnskyltar.

Tillgängliga fästmetoder

Nål
Magnet
Militärklämma

Vad tycker våra kunder?