Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om Kör sakta lekande barn-skyltar

För att påminna bilförare om att köra lugnt och försiktigt inom bostadsområden kan med fördel en vägskylt med texten "Kör sakta" eller en Lekande barn-skylt sättas upp. En Lekande barn-skylt behövs främst på ställen där många väljer att köra i en för hög hastighet eller på ställen med skymd sikt.

Det är vanligt att grannar går ihop och köper Lekande barn-skyltar tillsammans, för att skapa en säkrare miljö för sina barn att leka i.

Målet med en Akta Barn Skylt eller en Lekande barn-skylt är att påvisa för trafikanter att de bör sänka hastigheten och ta det extra försiktigt eftersom det finns barn i området. Även om det finns en hastighetsbegränsning bör ofta hastigheten sänkas ytterligare, just för att lekande barn plötsligt kan dyka upp på vägen.

Montering av lekande barn skyltar med stolpfäste:


Kör sakta, lekande barn - Saker att tänka på

Fokus på barn

Genom att sätta upp en ”Kör Sakta Skylt” påvisas att hastigheten bör sänkas. Men varför? Det finns en poäng i att lyfta fram orsaken till skylten genom att välja texten ”Kör Sakta – Lekande Barn”. Chansen att föraren ska sänka farten kan öka när han eller hon förstår att barns säkerhet är orsaken till den begränsade hastigheten.

Personliga skyltar

En klassisk ”Kör Sakta Skylt” är en röd/gul triangel med två svarta siluetter av barn inuti. Under triangeln står ”Kör sakta Lekande Barn”. Denna uppfattas ofta som en trafikskylt, vilket har både fördelar och nackdelar. En nackdel är att många förknippar den med skolor och förskolor och inte väljer att sänka farten efter skoltid eller på lov.

Ska skylten sättas upp inom ett bostadsområde kan det vara bättre att välja en lekande barn - skylt med personlig touch. En skylt med annorlunda figurer, text, färg och form kan göra att bilförare lägger märke till skylten, och inte sorterar den som en vanlig vägskylt. 

Vad tycker våra kunder?