Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om djurskyltar

Var får hundar bada? Vad heter kaninen och hur ska trafikanterna upplysas om att djur ofta rör sig i vägrenen i gryningen? Genom att skapa tydliga djurskyltar kan rätt budskap förmedlas till omgivningen.

I Skyltomaten kan du utforma unika djurskyltar, exempelvis personliga namnskyltar till dina husdjur eller varningsskyltar i starka färger. Välj text, färg och form och designa skylten efter dina behov.

Djurskyltar kan användas i en rad olika sammanhang. Det kan vara en liten namnskylt på kaninburen eller en stor informativ varningsskylt. Tänk igenom var du vill placera din djurskylt och vad ska den förmedla.

Olika typer av djurskyltar

Namnskylt

En typ av djurskyltar som är vanlig i hushåll med djur är djurnamnskyltar. En kaninskylt på kaninburen eller hundskylt som fästs på hundens halsband är exempel på dessa.

Varning

Om du vill varna trafikanter för att djur kan befinna sig vid eller på vägen kan du med fördel skapa en djurskylt som tar inspiration från varningsskyltarna som används i trafiken. Dessa är ofta triangelformade med gul bakgrund, röd ram och en svart siluett av ett djur. Detta är troligtvis den mest effektiva varningsskylten för att få trafikanter att öka sin uppmärksamhet för djuren.

I andra länder är det vanligare med en gul kvadratisk skylt som är vriden 45 grader. Via siluetter på djuren förmedlas vilka djur som djurskylten varnar för.

Djurskyltar med varningsbudskap är även vanliga på grindar till gårdar där djuren är lösa. Bland dessa är ”Varning för hunden” den vanligaste även om det finns en rad olika varianter på denna text.

Förbudsskylt

I vissa tillfällen är inte djuren välkomna. Det kan bero på allt från allergier och regler kring hygien till hund- eller katträdsla. Vanligtvis används en skylt som visar att just hundar inte är tillåtna i lokalen även om det är synonymt med att lokalen är helt djurfri.

Fler djurskyltar

Andra har även handlat: kattskyltarnamnbrickor katt, hundskyltar, namnbrickor hundhästskyltarboxskyltarälgskyltar.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?