Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om stugskyltar

Stugskyltar används en hel del på campingområden och i stugbyar. Stugorna får namn som exempelvis Storstugan, Lillstugan, Trollstugan eller Fjällstugan. Ofta syftar namnet på stugans storlek eller var den ligger även om det finns en rad andra alternativ.

Vanligtvis finns det en stugskylt på utsidan av stugan för att visa besökaren att de hittat till rätt stuga. I vissa fall finns även en något mindre skylt inne i stugan som välkomnar besökarna in i värmen.

Stugskyltar kan ha flera olika funktioner men i regel är de till för att markera upp namnet på de stugor som hyrs ut till turister och andra som vill ha ett trevligt boende några nätter. Precis som alla andra detaljer är det viktigt att även skylten förmedlar rätt känsla. En detalj som är en del av helheten som sedan bedöms av gästerna.

Stugskyltar – Tänk på helheten

Spegla stugans känsla

Även om det är vanligast med stuguthyrning i fjällen och på större campingar så finns det även stugbyar med annat fokus än att erbjuda härliga dagar i naturen. Låt stugskylten spegla rätt ”känsla”. Detta med tanke både på stugbyns inriktning och själva stugans inriktning. En jaktstuga kan med fördel ha något djur på skylten medan barnens lilla stuga på gården har ett litet troll. Det är detaljerna som skapar helheten.

Material

Stugor bjuder ofta besökarna på en härlig naturupplevelse och då är trä det självklara materialet på stugskyltar som ska hänga inomhus. Ska de däremot hänga utomhus bör de vara av plast eller aluminium för att klara väder och vind så bra som möjligt. 

Storlek

I det fall som stugan ska smyckas med en fasadskylt för att visa besökarna till rätt stuga är det viktigt att man tänker på storleken. Prova gärna före och testa hur stor skylten bör vara för att passa in men även tydligt kunna ses från vägen. 

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?