Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om hästskyltar

En hästskylt kan användas som namnskylt till hästen eller för att markera upp tillbehören i stallet för att skapa tydlig ordning.

En hästskylt kan även fungera som en varningsskylt, där skylten påvisar för trafikanter att köra försiktigt, eftersom det kan finnas hästar på vägen eller i närheten av vägen. En hästskylt kan även inkludera en stamtavla för häst. Oavsett vad du vill förmedla finns här möjligheten att skapa en personlig hästskylt för dina behov.

Olika typer av hästskyltar

Namnskylt till häst

Den vanligaste namnskylten till hästen är den som sätts på boxen. Dessa kallas även för boxskyltar. Namnskyltar till hästar kan även användas för att hålla ordning på selen, sadlar och andra tillbehör som annars lätt förväxlas i stallet. Med en personlig namnskylt blir det både snyggare och lättare att hitta hästen och dess utrustning.

Hästtransport

Enligt lag måste en hästtransport vara utmärkt med en hästskylt. Skylten ska vara gul och texten svart. Om transport sker på offentliga vägar är det därför viktigt att se till att alla krav är uppfyllda vad gäller text, färg och form.

Till träningen

En kategori av hästskyltar är de som visar vägen till träningsområdet, travbanan eller stallet. Dessa skyltar kan guida gäster som inte hittar i området på egen hand.

Varning

En hel del hästskyltar är utformade för att varna trafikanter för att det finns hästar på vägen, att ett hästspår korsar bilvägen eller liknande. Dessa kan vara utformade som en klassisk varningsskylt med en svart hästsiluett i mitten. I denna kategori finns även den klassiska påbudsskylten (som även finns som trafikskylt) som påvisar trafikanter att ridhästar kan förekomma i närheten. Dessa har blå botten och avbildar en ryttare i siluett i vit färg.

Fler djurskyltar

Andra har även handlat: boxskyltardjurskyltarnamnbrickor hund, namnbrickor katt, hundskyltar, kattskyltar, älgskyltar.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?