Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om boxskyltar

Den skylt som vanligtvis sitter på hästens box kallas för boxskylt. Att hästens namn finns med på boxskylten är en självklarhet, men utöver det finns flera olika alternativ. En del har med hästens födelsedatum samt både mammans och pappans namn på skylten.

I detta fall skrivs pappans namn först, vilket markeras med ett E (Efter). Under pappans namn skrivs mammans namn, vilket markeras med ett U (Undan). Är hästen ett halvblod är det även vanligt att namnet på hästens morfar skrivs ut, vilket markeras med UE.

Oavsett hur du vill designa din egen boxskylt så ger vi dig möjligheten att göra det - snyggt, personligt och billigt.

Boxskylt Häst

Hästen är ett mycket personligt djur och självklart ska även de boxskyltar som används vara utformade med personlig prägel. Med en mängd olika kombinationer ger vi dig möjligheten att skapa en boxskylt som passar just din häst. Passa på att samtidigt utforma skyltar för uppmärkning i stallet, så att allt hamnar på rätt plats.

Designa egen boxskylt

Det vanligaste användningsområdet för boxskyltar är att visa namnet på den häst som står i boxen. Förutom namnet är det vanligt att lägga till annan information på boxskylten:

Födelseår

De allra flesta boxskyltar visar hästens födelseår. Detta står då direkt under namnet. 

Föräldrar

Vanligtvis skrivs bokstaven ”E” före faderns namn och ”U” före moderns namn. Faderns namn kommer alltid först. Ibland finns även morfaderns namn med på boxskylten och då skrivs bokstavskombinationen ”UE” före namnet.

Rassymbol

Ett alternativ är att ha med hästrasens unika rassymbol på skylten.

Ägare

Om ägarens namn finns med på skylten brukar det stå längst ned, innan beteckningen ”Äg”, eller ”Ägare”.

Övrig information

Övrig information som kan förekomma är exempelvis ”Import Danmark” (eller annat land) samt ”Okänd härstamning”.

Fler djurskyltar

Andra har även handlat: hästskyltar, djurskyltarnamnbrickor hund, namnbrickor katt, hundskyltar, kattskyltar, älgskyltar.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?