Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om båtskyltar

En vanlig båtskylt visar upp båtens namn för alla som ser båten utifrån. I stort sett alla båtar har ett båtnamn och detta namn syns ofta på skrovet. Den som sedan kliver på båten kommer att se att båtskyltar kan användas till betydligt mer än att bara synliggöra namnet.

Bland annat är det vanligt med personliga båtskyltar som välkomnar och informerar besökare, tydliga märkskyltar som hjälper till att hålla ordning och självhäftande vinyltexter eller dekaler för att namnge båten.

Personliga båtskyltar – olika exempel

Välkommen

För ”båtmänniskor” är båten lika mycket ett hem som det landfasta hemmet. Självklart ska det då finnas en personlig välkommenskylt – gärna med marint tema.

Namn

Det finns inget krav på att alla båtar måste presenteras med namn på skrovet. Däremot är namnskyltar till båtar mycket vanligt och då framförallt på lite större båtar. De flesta väljer att fästa en självhäftande text, ikon och/eller bild direkt på båtens yta. Före namnet på sin båtskylt är det flera som väljer att skriva M/S. Detta står för Motor Ship. En svensk variant är M/F som därmed står för motorfartyg.

Information

En båtskylt kan även användas för att förmedla information till de som är på båten. Det kan handla om allt från hur saker ska genomföras exempelvis ”Spola alltid två gånger”, till guidning av gästerna till rätt del av båten med vägvisande skyltar.

Det är också vanligt att båtskyltar används för att märka upp reglage på instrumentpanelen eller skåp och andra förvaringsutrymmen i övriga delar av båten. Små och enkla skyltar gör det betydligt enklare att hålla ordning i utrymmen som är något begränsade.

Bryggskyltar - synliggör viktig information med hamnskyltar

Märk upp bryggan med nummerskyltar eller synliggör viktig information som alla båtägare i hamnområdet bör känna till. Det kan handla om allt ifrån förbudsskyltar till numrerade bryggskyltar anpassade för tuff marin utomhusmiljö. Anpassa dina hamnskyltar online efter vad du vill förmedla.

Så monterar du en vinyltext på din båt:

Vad tycker våra kunder?