Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om parkeringsskyltar

Företag, föreningar eller privatpersoner kan alla vara i behov av att märka upp parkeringsplatser med rätt parkeringsskyltar. En P-skylt kan till exempel visa var kunder respektive personal får parkera, vilka parkeringsplatser som är förhyrda eller att det är en privat parkering.

Det är också bra att märka upp vilka platser som är avsedda för rörelsehindrade och hur länge en bil får stå på parkeringen. En ”parkering förbjuden”-skylt håller oönskade gäster borta. Genom att använda rätt parkeringsskylt på rätt plats skapas ordning på parkeringen.

Montering av parkeringsskyltar med stolpfäste:


Olika typer av parkeringsskyltar

Parkeringsskyltar kan sägas fylla tre olika funktioner. Det är bra att tänka igenom vad målet med skylten är innan den beställs.

P-skylt

Den vanligaste parkeringsskylten skyltar en parkering, det vill säga, den markerar var bilägare får parkera sitt fordon.

Parkering förbjuden

På vissa områden är det förbjudet att parkera och för att hålla oönskade fordon borta är det bra att markera detta med en skylt som tydligt visar att det råder parkeringsförbud. Det kan då vara ett allmänt förbud som ”Parkering förbjuden” eller en skylt som visar att det inte är tillåtet att parkera mellan vissa tider på dygnet.

Privat parkering

En annan typ av skylt är den som markerar vilka som får stå på parkeringen. Bland dessa P-skyltar finns bland annat ”Privat parkering”, ”Parkering avsedd för rörelsehindrade” eller ”Personalparkering”.

Besökande- eller kundparkering

Parkeringsskyltar för besökare eller kunder är ett trevligt sätt att välkomna sina kunder på. Sådana P-skyltar skapar en tydlighet kring var man får och inte får parkera.

Laddplats

Det är bara elbilar och hybridbilar som får parkera på laddplats. Om en laddplatsskylt syns har du möjlighet att ladda din elbil på denna parkering.

Reflekterande P-skyltar

Vintertid behövs skyltar som lyser upp i mörkret och som trafikanter tydligt kan läsa. För dessa ändamål är reflekterande parkeringsskyltar det perfekta alternativet. En reflekterande parkeringsskylt syns från långt avstånd och synliggör snabbt var trafikanter får parkera eller inte parkera. 

Våra reflexskyltar printas i en UV-printer och lamineras sedan med ett reflexlaminat som innehåller UV-blockerare. Detta skyddar mot slitage och färgblekning. Reflexlaminatet är klassat enligt RA1.

Vill du beställa en reflekterande parkeringsskylt, välj  alternativet "Reflekterande" i Skyltomaten.

Gör din egen parkeringsskylt

Utöver klassiska parkeringsskyltar finns det möjlighet att göra din egen parkeringsskylt. Med en personlig prägel kan en ”Privat parkering”-skylt bli betydligt trevligare än när den enbart består av ett vitt P på en blå bakgrund. Dessa skyltar passar visserligen utmärkt på offentliga parkeringar men P-skyltar på privata parkeringar kan gynnas av en personlig touch.

Vanliga frågor och svar om parkeringsskyltar

Vilka fästen finns för era parkeringsskyltar?

En parkeringsskylt kan beställas med stolpmontage (notera att stolpen inte ingår) för stolpar på 50-65 mm. Skyltens kanter är då bockade. Vi erbjuder även skruv för uppsättning på byggnad eller vägg. Beställ med eller utan skruvhatt.

Vilka material kan jag välja på?

När det kommer till parkeringsskyltar eller vägskyltar rekommenderar vi aluminium som är ett stabilt, hållbart och UV-skyddat material anpassat för utomhus användning. En parkeringsskylt i aluminium kan monteras på stolpe, byggnad eller vägg. En skylt i aluminium kan också beställas med reflexlaminat, vilket gör att den syns väl i mörker. Välj en passande fästanordning i Skyltomaten.

Våra graverade plastskyltar är likaså en stabil och väderbeständig produkt som tål utomhusbruk. För den som söker ett något enklare alternativ kan med fördel välja en plastskylt till sin parkering.

Hur beställer jag enklast?

Vet du vilken typ av skylt du ska ha till din parkering? I Skyltomaten kan du själv utforma önskad parkeringsskylt där du enkelt väljer material, storlek, form, färg och fästanordning. Vill du ha hjälp med att beställa kan du alltid kontakta vår kundservice som hjälper dig igenom hela beställprocessen. Du kan även skicka en kostnadsfri offertföfrågan till oss.

Hur designar jag en standard parkeringsskylt?

I vårt designverktyg Skyltomaten kan du designa din egen parkeringsskylt. Hos oss finns tusentals designmöjligheter där du själv anger mått, storlek, färg och kan ladda upp bilder eller symboler som ofta hittas på en standard parkeringsskylt.

Våra skyltexempel kan vara en hjälp för dig som letar efter inspiration och dessa går att köpa på bara några klick. Kika in i vårt sortiment och hitta din favorit till din parkeringsplats där hemma eller till arbetsplatsen.

Vad tycker våra kunder?