Älgskyltar

Skapa din egen älgskylt med valfri text och design, eller välj från våra färdigdesignade exempel.

Enkelt att beställa
Snabb leverans
Låga priser
Nöjd kund-garanti
100% klimatkompenserat

Populära exempel av älgskyltar

Created with Fabric.js 1.7.17 JAKT PÅGÅR

Dekaler

250 x 350 mm, Vinyl

179.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Aluminiumskyltar

210 x 295 mm, Aluminium

620.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 1.7.17

Aluminiumskyltar

400 x 400 mm, Aluminium

967.00 kr inkl. moms

Created with Fabric.js 3.6.3

Plastskyltar gravyr

210 x 148 mm

309.00 kr inkl. moms

Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om älgskyltar

Den klassiska älgskylten är en triangelformad varningsskylt med en svart älg mot en gul bakgrund. Däremot finns det inget som säger att den måste se ut just så. Du som vill skapa egna älgskyltar har möjligheten att framföra valfritt budskap på skylten. Bland annat är ”Jakt pågår” en relativt vanlig älgskylt som sätts upp under jaktsäsongen.

Trafikskylten ”Varning för älg” är en av Sveriges mest kända och populäraste trafikskyltar. Inte bara för att trafikanter uppskattar att de varnas för sträckor där älgarna brukar vistas, utan främst för att älgskyltar snarare har blivit en symbol för Sverige. Detta inte minst bland tyskar. Den som går in i en butik som säljer souvenirer i Gamla stan i Stockholm ser snart att älgen och den tillhörande älgskylten är extremt populär.

Olika älgskyltar

Varning för älg

Den vanligaste älgskylten är den som används som trafikskylt för att påminna trafikanter om att chansen att älgar rör sig i området kring vägen är ovanligt stor. Detta inte minst i gryning och skymning.

Jakt pågår

När jaktsäsongen startar kan skyltar med texten ”Jakt pågår” sättas upp på vägarna kring jaktområdet. Många gånger är dessa utformade som varningsskyltarna ovan men med skillnaden att det är flera svarta älgar på skylten och att en tilläggstext under bilden finns.

Sverigeskylten

Sverige har blivit så starkt förknippat med ”Skogens konung” att mängder av varianter av älgskyltar har skapats för att säljas till turister. Här finns allt från de små kylskåpsmagneterna till större varianter i plåt.

Vilken älgskylt behöver du?

Vad tycker våra kunder?