Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om barnskyltar

Barnskyltar kan användas i en mängd olika tillfällen, så länge det finns barn i närheten. Allt från i hemmet, till i bilen och i närheten av lekplatser.

Skapa en personlig och unik barnskylt utifrån ditt behov med en egen design. Du kan också låta barnen skapa sin egen namnskylt till rummet, något som brukar vara mycket uppskattat.

En klassisk variant av barnskyltar är barn i bilen-skylt som tydligt talar om för medtrafikanterna att de ska köra extra försiktigt. En variant på denna skylt är en Baby On Board-skylt som förmedlar samma budskap. Skapa en personlig Barn i bilen-skylt, men tänk på att det finns en del faktorer som avgör om skylten når sitt syfte eller inte.

Barn i bilen-skylt – Tips på vägen

Ska din barnskylt bara vara snygg eller vill du att medtrafikanterna verkligen ska visa lite extra hänsyn? Tänk på följande:

Text 

Det är främst två varianter på text som ofta används. Antingen ”Barn i Bilen”/”Baby i bilen” eller den vanliga ”Baby on Board”. Detta har blivit nästintill standard och något som känns igen i trafiken. 

Det finns ett flertal andra och mer personliga alternativ på text, så som ”Värdetransport - Barn i Bilen” samt sportskyltar som exempelvis ”Baby Blue on Board” som då syftar till fotbollslaget Manchester City. Skylten kan uppfattas som mer personlig med ”Little Prince Onboard” eller liknande. Det är dock viktigt att se till att budskapet blir tydligt och att det går snabbt och enkelt att förstå vad skylten ska förmedla.

Färg

Det finns en mängd färger på Barn i bilen-skyltar och du som designar skylten kan själv välja en lämplig färgkombination. Om dessa skyltar ses som varningsskyltar bör du däremot hålla dig till gul/orange/röd. Det är även dessa färger som är överlägset vanligast på dessa skyltar.

Här finns barnskyltarna du behöver!

Montering med tejp

Vad tycker våra kunder?