Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om namnskyltar

Att de anställda ska ha en tydlig namnskylt på arbetsplatsen är för många arbetsgivare en självklarhet. I möten med kunder och samarbetspartners är det viktigt att visa vem personen är och vilket företag som representeras. Vi erbjuder även namnskyltar till vårdpersonal.

Det skapar ett personligare möte och gör det även tydligt för kunden vem man pratat med om fler frågor skulle uppstå. Namnskylt, eller namnbricka som många kallar dem, är även mycket vanligt på sjukhus, mässor och vid tillfällen där det exempelvis finns entrévärdar.

De som vill beställa namnbrickor till företag eller organisationer brukar främst fokusera på vilken text som ska stå på namnbrickorna. Självklart är detta mycket viktigt, men det är även bra att se över hur brickorna kan fästas på kläderna.

Designa egen namnskylt

Att personens namn ska vara med på namnskylten är en självklarhet. Om sedan både förnamn och efternamn ska vara med varierar. Utöver personnamn kan även företagsnamnet, logo och eventuellt personens titel finnas med. Det är framförallt vanligt inom sjukvården att ha namnbrickor med yrkestitel, namn och sjukhusets namn.

Fäst namnbrickan rätt

Vi erbjuder namnbricka med militärklämma, magnet eller nål. Vad som är bäst beror främst på hur och var namnbrickorna ska användas och vilken klädsel som personerna har på sig. Nålen gör ett litet hål, vilket kanske inte uppskattas på de allra finaste kläderna, medan militärklämman kräver en kant att fästas på. Om dessa två alternativ inte passar är det bättre att beställa en namnskylt med magnet, vilket funkar på de flesta klädtyper.

Vanliga frågor och svar

  • Hur ser en typisk namnskylt ut?

En namnskylt kan se ut på en mängd olika sätt beroende på hur den ska användas. Vad vill du förmedla? En färgglad, mönstrad namnskylt kanske förmedlar kreativitet och lekfullhet medan en enkel och neutral skylt är mer vanlig inom vissa yrken som bank, eller inom vården. I Skyltomaten kan du utforma namnskylt efter egen önskan och anpassa skylten efter personlighet eller yrke.

  • Vilken fästmetod är lämpligast för en namnskylt?

Vi erbjuder fästmetoderna magnet, nål och militärklämma. Du väljer själv det fäste som är bäst för dig. Vår magneter har en stark fästförmåga och kan användas för skjortor, blusar, t-shirts och tjockare plagg så som jackor eller kavajer. Magneten lämnar inget hål efter sig, vilket kan vara fallet med nål. Nålen fäster lika bra, men bör inte användas på finare plagg då den kan lämna efter sig ett litet hål. Militärklämman lämpar sig för personal inom vården som till exempelvis sjukvården eller tandvården.

  • Finns det en standardstorlek för namnskyltar?

Vi erbjuder namnskyltar med standardmått i mässing, aluminium och plast. I Skyltomaten kan du även ange ditt eget mått (höjd och bredd) på din namnskylt och designa fritt. För inspiration, se våra exempelskyltar. 

  • Vad ska finnas med på en namnskylt?

Förnamn, efternamn och titel är vanligt på namnskyltar. Utöver detta kan även företagsnamn och logo finnas med. I vissa fall även bilder. Har företaget en grafisk profil som bör följas eller har du fria händer att designa själv? Fundera på vad namnskylten ska berätta och förmedla för dina kunder, patienter eller besökare och designa därefter.

  • Kan jag beställa många namnskyltar och få rabatt?

Ja. Vid större beställningar erbjuder vi en mängdrabatt. Rabatten dras automatiskt av i Skyltomaten och du ser priset när du lägger skyltarna i kundvagnen. Ju fler skyltar som beställs desto högre blir rabatten. Om du önskar en offert kan du alltid vända dig till vårt kundserviceteam som hjälper dig med prisfrågor och produktinformation.

  • Vilket material ska jag välja för min namnskylt?

Vilken typ av skylt letar du efter? Ett prisvänligt material eller mer exklusivt? Vi kan erbjuda hållbara och stabila plastskyltar i gravyr, aluminiumskyltar med färgtryck, snygga mässingsskyltar, träskyltar och plastskyltar med tryck. Alla våra skyltar är av hög kvalitet och kan användas inom- och utomhus. Välj material och lek runt med färg, form, typsnitt och bilder i designverktyget.

Fler namnskyltar

Andra har även handlat: namnskyltar sjukvård, namnbrickor, övriga namnskyltar.

Vad tycker våra kunder?