Information om COVID-19: Vi tillverkar och levererar som vanligt.

Läs mer.

Klicka här för att börja designa din skylt

Praktikskyltar

En praktikskylt är en entréskylt till en mottagning eller praktik inom hälso- och sjukvården. Den kan sitta på ytterdörren till praktiken likväl som dörrar till olika avdelningar på praktiken. Praktikskyltar gör det tydligt för alla att hitta rätt och skapar även en tydlighet då gästerna eller patienterna vet vem det är man kommer att träffa och prata med.

Det alla praktikskyltar har gemensamt är att de tydligt visar för gästen och patienten var praktiken är och vem som arbetar där. Det är en informativ skylt även om innehållet gällande text på skyltarna kan skilja något.

Läs mer

Börja designa din skylt

Exempel på Praktikskyltar

Created with Fabric.js 1.7.19 Läkarmottagning Vårdservice Care AB Ring på dörrklockan om ej öppet

Plastskylt gravyr

295 x 160 mm

441 kr

Created with Fabric.js 1.7.19 Osteopatklinik Osteopat Daniel Malm

Plastskylt gravyr

295 x 123 mm

328 kr

Created with Fabric.js 1.7.22 Skyltmax.se

Akrylskylt

250 x 100 mm

520 kr

Created with Fabric.js 3.6.3

Vinyltext

200 x 175 mm

153 kr

Praktikskyltar – Olika text

Beroende på hur praktiken är uppbyggd kan praktikskyltar vara utformade på något olika sätt gällande vilket budskap som de förmedlar.

Entré

Vid entrén är det bra att uppge så tydlig information som möjligt. På dessa praktikskyltar står oftast praktikens namn, öppettider och telefonnummer. Är det bara ett fåtal som arbetar där nämns även ofta deras namn och yrkesroll. Att även ha med hemsidans adress är en fördel. Detta för att personer ska kunna söka mer information i det fall som praktiken är stängd när den besökande kommer förbi. 

Avdelningsskylt

Vid större praktiker är det inte ovanligt att flera olika professioner samarbetar. I detta fall är det viktigt att avdelningarna markeras ut tydligt. Detta i likhet med namn och yrkestitel på de skyltar som visar vem som arbetar var. 

Innerdörr/namn

Är det en praktik med exempelvis enbart psykologer räcker det med namnet på vardera psykolog till de rum eller avdelningar där de tar emot. 

Vad tycker våra kunder?