Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om hotellskyltar

Att bo en eller några nätter på hotell är skönt, avslappnande och lyxigt. Det är en trevlig miljö där maten är serverad, rummet blir städat och det är lätt att slappna av. Men för att gästen ska trivas behövs ett flertal olika hotellskyltar. Se till att välkomna och informera gästerna på rätt sätt genom att skapa de skyltar som ert hotell är i behov av.

Det är viktigt att gäster känner sig välkomna till hotellet. Det ska vara lätt att hitta på hotellet, exempelvis till hotellrummen och toaletter. Det är även bra att tydligt se var utrymningsvägar finns. Med andra ord finns det en rad olika skyltar som passar till hotellet.

Några olika hotellskyltar

Hotellrumsskyltar

Dessa skyltar är troligtvis de vanligast förekommande på hotellet. Med hotellrumsskyltar markeras varje rum ut med vanligtvis ett nummer för att gästerna lätt ska hitta. Är det mindre hotell med enbart några få rum är det vanligt att rummen har namn istället för nummer.

Övriga rumsskyltar

Det är inte bara hotellrummen som behöver markeras upp med skyltar. Det är även en fördel att markera upp exempelvis konferensrum, städförråd, bagagerum och andra personalrum för att underlätta för både gäster och personal.

Namnskyltar

Att personalen som står i receptionen har namnskyltar är mycket vanligt. Inte minst underlättar det för gästerna att veta vem som gett informationen om andra frågor uppstår.

Rökning förbjuden

Att rökning är förbjuden inne på hotellet vet de allra flesta. Det är ett förbud som funnits länge i Sverige. Men för turister är det inte lika uppenbart då förbudet mot rökning i allmänna lokaler skiljer sig mellan länder. Därför finns det nästan alltid en rökning förbjuden-skylt i hotellrummen. 

Vad tycker våra kunder?