Hoppa till innehållet

Företagskund? -20% rabatt vid beställningar över 5000kr - sales@skyltmax.se

Social hållbarhet

Vårt sociala hållbarhetsarbete

Vi har länge jobbat med social hållbarhet i olika former. Vi tror på att hjälpa till på flera olika sätt. Vi bryr oss om och respekterar varandra och våra kunder, samtidigt som vi vill vara med och bidra till samhällsnytta genom bl.a. välgörenhet, kampanjer och samarbeten.

Under 2024 jobbar vi även med Hand in Hand och Mind i två olika projekt.

Hand in Hand

Hand in Hand är ett projekt som jobbar med att bekämpa fattigdom genom entreprenörskap. Skyltmax bidrar med pengar till projektet som kommer att hållas till i en by i Indien. Där utbildar och tränar projektet främst kvinnor och unga i att driva små företag. Tack vare dessa genereras inkomster så att de kan försörja sig själva och sina familjer. Skyltmax kommer även att göra mindre aktiviteter för att följa byns resa under 2024 och får möjlighet framöver att åka till byn och träffa entreprenörerna.

Projektet har som mål att bekämpa fattigdom, stärka kvinnors ställning, skapa jobb och bygga hållbara samhällen bland annat.

Mind

Vi vill tillsammans med Mind öka kunskapen om och minska skammen kring psykisk ohälsa. Mind:s uppdrag är att främja psykiskt välbefinnande genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och driva påverkningsarbete. Vi måste våga prata om hur vi mår och skapa en medmänsklig kultur.

Skyltmax grundades i maj 2008 av de två kusinerna David Engstrand och John Eskilsson. David med bakgrund inom programmering hade upptäckt att möjligheten att beställa skyltar via nätet var begränsad. Han framförde till John idéen om att låta kunden designa sina skyltar via internet. Innan John hade hunnit tänka igenom affärsidén hade David redan färdigställt programvaran och köpt den första skyltmaskinen. Han var sådan David, spontan och dedikerad i det han tog sig för. Företaget skyltmax.se växte i snabb takt.

Utåt sett såg allting väldigt bra ut, men det var inte hela sanningen. Något år efter starten drabbades David av psykisk ohälsa. Sjukdomen förändrade hans liv. Han blev på många sätt bestulen på själva meningen med livet. Efter två år med sjukdomen avslutade David själv sitt liv. Vi minns David som han var, och vi saknar honom.

När allt verkar bra utåt kan det vara annorlunda på insidan. Psykisk ohälsa är en sjukdom som vi fortfarande har svårt att prata högt om och som ofta inte syns. Därför har våra anställda nu även möjlighet – via Mind – att agera volontärer och svara på samtal och chattar med folk som behöver prata. Det kan exempelvis handla om oro, hopplöshet, ensamhet eller självmordstankar.

Tidigare har vi även i samarbete med Mind startat kampanjen #detsynsinte.

Vad tycker våra kunder?