Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om taktila skyltar

OBS – kommande produkt

En taktil skylt är en skylt som kan läsas genom känsel. En taktil skylt kan bestå av en upphöjd skrift, upphöjda symboler eller piktogram. I kombination med punktskrift eller brailleskrift som är ett läs- och skriftspråk som känns av med fingertopparna, kan synskadade eller blinda personer läsa vad som står på skylten.

Skyltmax kommer att inom kort att erbjuda taktila skyltar där du som kund kan utforma din skylt med upphöjd skrift, symbol eller piktogram.

Varför taktila skyltar?

Publika lokaler och allmänna platser ska enligt lag vara tillgängliga för alla. I offentliga miljöer ska personer med nedsatt orienteringsförmåga på egen hand kunna orientera sig med hjälp av markeringar och skyltar. Detta kan inkludera taktila skyltar placerade på bland annat byggnader, i receptioner, trappor, hiss och toaletter där man lätt förväntas hitta dem.

Taktila skyltar i olika material

Våra taktila skyltar kan beställas med valfritt piktogram, med upphöjd skrift, symboler och blindskrift, allt för att skylten ska bli så tydlig som möjligt och underlätta kommunikationen för personer med nedsatt orienteringsförmåga. I vår Skyltomat kan du enkelt välja material, design och fästmetod.

Kontakta oss för offert

Vi kommer inom kort kunna erbjuda taktila skyltar. Om du redan nu är intresserad av pris, har frågor gällande material eller annat är du alltid välkommen att kontakta oss på info@skyltmax.se eller genom att ringa 031-448178.

Vad tycker våra kunder?