Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Information om välkommenskyltar

Oavsett om det är i ett hem, företagslokal eller i en butik så fyller välkomstskyltar en mycket välkomnande funktion. En välkommenskylt utomhus bör vara personlig och välkomna gästen eller kunden på ett varmt och trevligt sätt.

Många väljer att enbart skriva ”Välkommen” på sin välkommenskylt men genom att lägga till lite mer information blir skylten ännu mer personlig och tydlig. I en företagsmiljö kan det vara bra att lägga till ytterligare information, så som företagsnamn, avdelningsnamn eller namn på personen som jobbar på kontoret.

Välkommenskylt - Olika text

På en välkommenskylt till ytterdörr räcker med ett ”Välkommen” för att gästen ska känna sig mer som hemma. Genom att lägga till information kan skylten bli ännu mer tydlig och personlig.

Namn, familj, yrke

Det är betydligt trevligare att mötas av ”Välkommen till tandläkare J. Olsson” på en personlig välkomstskylt hos tandläkaren än bara ett kort och stelt ”Välkommen” på en liten skylt.

I hemmet finns alternativet att antingen bara skriva ”Välkommen” eller lägga till familjens efternamn alternativt både förnamnen och efternamnet, som "Välkommen till familjen Olsson". Detta för att göra skylten mer familjär samt tydliggöra för gästen att han eller hon kommit rätt.

Annan text

En välkommenskylt kan även ha med en välkomnande mening eller ett ordspråk. Här finns bland annat exempel som ”Borta bra men hemma bäst”, ”Här bor trötta föräldrar och glada barn” eller ”Goda vänner är alltid välkomna”. Det går även bra att undvika ordet ”Välkommen” helt och hållet för att göra en unik skylt.

På restauranger är det inte ovanligt med välkomstskyltar som har texten ”Välkommen – Vänta här så hjälper vi till med bordsplacering”.

Montering med skruv

Vad tycker våra kunder?