Hittar du inte det du söker?

I vår Skyltomat kan du designa skyltar helt efter egen önskan. Anpassa text, färg, form, storlek och mer.

Börja designa din skylt

Mer information om våra slitstarka dekaler

Vi erbjuder dekaler, även kallade etiketter eller klistermärken. Hos oss kan du designa och beställa alla möjliga typer av dekaler. Vi erbjuder slitstarka fordonsdekaler till bil och båt, men även attraktiva och roliga dekaler som inredningsdetaljer.

Prova vår Skyltomat för att skapa en snygg väggtext till vardagsrummet, en färgglad fönsterdekal till butiken eller en stilig brevlådedekal! Våra produkter har en mängd användningsområden. Vad behöver du?

Så sätter du upp din dekal – instruktioner

Skrapan ingår vid beställning av dekalen.


Dekaler – enkel och billig marknadsföring

Våra dekaler består av slitstark PVC-film eller printvinyl. Materialet är avsett för både inom- och utomhusbruk och tål väder och vind. Detta gör dem perfekta i marknadsföringssyfte då dekalerna kan appliceras på både fordon, fönster, vägg och andra plana ytor.

Våra produkter inom kategorin dekaler kan enkelt färdigställas direkt på hemsidan. Här har du möjlighet att ladda upp egna bilder eller designa din dekal från grunden. Våra dekaler kan beställas konturskurna, i valfri färg eller som transparenta. I Skyltomaten väljer du själv storlek, färg och konturskärning efter egen önskan. 

Notera att en dekal alltid har en bakgrund. Vill du inte ha en bakgrund, men enbart en text eller bild, välj istället en vinyltext.

Ikoner för sociala medier

Idag är det allt fler som går via sociala medier för att marknadsföra sitt företag. Att synas på sociala kanaler har utan tvekan blivit allt viktigare för den som driver en egen verksamhet. För oss är det en självklarhet att även populära ikoner ska finnas med i vårt sortiment av bilder. Detta inkluderar ikoner så som Instagram, Facebook, Snapchat och YouTube. En dekal på exempelvis bilen kan effektivt synliggöra för dina kunder var de kan hitta dig på sociala medier!

Exempel på användningsområden

Dekaler är en bra produkt när du behöver skylta på ett enkelt och prisvärt sätt. Exempel på populära användningsområden är:

Golvdekaler

Vi erbjuder slitstarka dekaler i matt vinyl för golvmontage inomhus i exempelvis butik, köpcentra, flygplats och tunnelbana. Våra självhäftande golvdekaler är slitstarka och tåliga och lamineras med ett golvlaminat som ger ett bra skydd och även är halkdämpande (halkskyddsgrad R10 i enlighet med DIN 51130).

Dekaler till fordon

Designa unika fordonsdekaler! Vi erbjuder bl.a. bildekaler, båtdekaler, dekaler till hästtransport, cykel, truck eller maskiner direkt på hemsidan! Att skapa sina egna dekaler har varit enklare! Våra slitstarka dekaler är anpasade för utomhus användning och har en lång hållbarhet.

Synliggör ditt företag genom att applicera dekaler med din företagslogga på bilen. Du väljer själv vad som ska synas - logga, mailadress, telefonnummer eller annan information. I Skyltomaten kan du ta fram din kreativa sida och specialdesigna dekaler efter egen önskan och behov. Vi printar massor av dekaler i både små och stora format.

Dekaler för uppmärkning

Behöver du märka upp lådor, förvaringsskåp, burkar, datorer, skrivbord eller verktyg? Små dekaler är perfekta för uppmärkning och kan fästas på rena och torra ytor. De är enkla att applicera och ta bort, ett smidigt sätt att skapa ordning helt enkelt!

Vi erbjuder även dekaler i större format som ofta används inom olika branscher och verksamheter. Se exempel på dekaler i olika utföranden såsom varningsdekaler, miljödekaler, påbudsdekaler och branddekaler.

Reklamdekaler

Reklam kan se ut på många olika sätt och det är upp till dig hur du vill synliggöra ditt företag, butik eller förening. Dekaler är ett prisvärt och effektivt sätt att göra reklam för en produkt eller tjänst och göra kommunikationen personlig. Väck uppmärksamhet med en specialdesignad dekal som tål väder och vind.

Fönsterdekaler

En restaurang, butik eller café som vill synliggöra erbjudanden, öppettider eller annan information kan enkelt göra det med specialdesignade dekaler. En fönsterdekal kan med fördel fästas på insidan av fönstret. Du kan skaffa dekaler med logo eller bilder så att du visar företaget från sin bästa sida. Designa din dekal helt valfritt i vår Skyltomat.

Roliga dekaler

Den som vill ta fram sin kreativa sida har hittat rätt. Skapa roliga dekaler till olika högtider eller temadagar och fäst på fönster eller dörr. Här kan bilder eller ikoner vara ett roligt inslag och liva upp ett rum eller lokal! Varför inte läskiga Halloween-dekaler till festen?

Tänk på detta när du applicerar dekaler

Dekaler bör monteras på torra och plana till lätt böjda ytor. Observera att ytan som dekalen ska fästas på ska vara torr samt ren från smuts och fett så börja alltid med att rengöra ytan och avlägsna eventuellt fett. Det kan till och med vara bra att tvätta ytan med avfettningsmedel före dekalen ska appliceras.

Vid låga temperaturer utomhus rekommenderar vi att du värmer upp ytan som dekalen ska monteras på. Du kan till exempel använda en värmepistol eller hårtork. Detta gör att dekalen fäster bättre och det är mindre risk att dekalen går sönder.

Vanliga frågor och svar om dekaler

1. Var används dekaler?

Våra dekaler lämpar sig för både inom- och utomhusbruk och kan appliceras på torra, rena och jämna ytor. Dekalerna är hållbara och tål väder och vind. Hos oss kan du göra egna dekaler som till exempel golvdekaler, bildekaler, MC-dekaler, fönsterdekaler, crossdekaler, hjälmdekaler, väggdekaler, dekaler till hästtransporten eller etiketter för uppmärkning med mer.

2. Kan jag beställa transparenta dekaler?

Ja. För dig som inte önskar någon bakgrund erbjuder vi transparenta dekaler. Du kan enkelt ladda upp bilder och lägga till valfri text på din dekal. Välj sedan typ av bakgrund. Om du vill ha en färgad bakgrund väljer du till önskad färg på färgpaletten i Skyltomaten. Vill du endast ha utskurna siffror eller bokstäver rekommenderar vi istället utskuren folie, eller vinyltext.

3. Kan jag beställa konturskurna dekaler?

Ja. För dig som vill ha figurskurna dekaler utan kanter eller ram, erbjuder vi en konturskärning i tre olika storlekar. Konturskurna dekaler passar bra för den som vill synas med enbart en företagslogga på bilen, som fönsterdekor eller annat. Ladda upp valfri bild eller text i Skyltomaten och figurskärningen anpassas efter dina objekt.

4. Kan jag ladda upp egna bilder på en dekal?

Ja. Du kan ladda upp egna bilder, logotyper eller välja från befintliga bildmotiv i Skyltomaten. Bilderna kan efter uppladdning förstoras, förminskas och du kan själv välja placering av motivet på dekalen. Vi printar med UV-tryck på alla typer av dekaler.

5. Vad kostar en dekal?

Priset på dekaler varierar beroende på ordermängd, design och storlek på produkten. I Skyltomaten visas priset under tiden du designar din dekal. Vi erbjuder en mängdrabatt som baseras på antalet artiklar. Ju fler artiklar som beställs, desto högre blir rabatten. För att se vilken rabatt som dras av, prova att placera en dekal i kundvagnen och öka sedan antalet.

6. Hur tillverkas dekalerna?

Våra dekaler består av slitstark vinyl som tillverkas med digitaltryck i en UV-printer. Det högkvalitativa materialet är avsett för tuffa väder och har en stark vidhäftningsförmåga. Hos oss kan du beställa dekaler från 15 x 15 mm upp till 1200 x 1000 mm.

7. Vilka dekaler är populärast?

Det är både privatpersoner och företag som beställer dekaler. Då behoven ser olika ut skiljer sig också produkterna som beställs i Skyltomaten åt. En del företag beställer varningsdekaler till arbetsplatsen, restauranger kan beställa rökning förbjudet-dekaler för att informera om vad som gäller inomhus medan butiker kan beställa dekaler som informerar om erbjudanden eller rea.

Bland privatpersoner är det populärt att designa roliga dekaler, djur-dekaler eller dekaler för barnrum med barnets namn.

Tillgängliga fästmetoder

Självhäftande
Självhäftande golv

Vad tycker våra kunder?